Ο Πέτρος Πετράκης αντεπιτίθεται…

 

Ενας εκ των τιμηθέντων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «bloggers» που φέρονται να ξεκίνησαν μέσω διαδικτύου την κινητοποίηση για την αναδάσωση της Πάρνηθας, με τίμησε απαντώντας -και μάλιστα με μακροσκελέστατο κείμενο- στο post που έγραψα με τίτλο «Bloggers αντε βρε… και βουλευτές».

Παραθέτω παρακάτω ολόκληρο το κείμενό του χωρίς πολλά σχόλια. Μόνο ένα. Ότι ήδη η απάντηση αυτή έχει μία αχλή λόγου που συνήθως εκφέρεται από πολιτικούς. Ίσως νάναι απλώς η ιδέα μου.

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

«Χαίρομαι για τα σχόλια σας. Θέλω να σημειώσω ορισμένα πράγματα. Τους τίτλους των εφημερίδων δεν τους επιλέγουμε εμείς αν και επανειλημμένα τουλάχιστον εγώ έχω δηλώσει οτι δεν είμαι blogger. Επιπλέον έχουμε και οι 3 ευχαριστήσει επανειλημμένα όσους συμμετείχαν με τον τρόπο τους στη συγκέντρωση και ιδιαίτερα τους bloggers. Μια ιδέα για δράση δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την συμμετοχή όλων όσων την πιστεύουν και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ευαισθητοποιήθηκαν. Μεγαλύτερο μπράβο θα αξίζει σε όσους θα συμμετάσχουν ενεργά ( ο καθένας από το μετερίζι του και σύμφωνα με τον χρόνο και με τις δυνατότητες του) στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και δεν μείνουν στα λόγια.
Αντιλαμβάνομαι ότι κρίνετε αποσπασματικά ακούγοντας από εδώ και από εκεί ότι σας πασάρουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Τα ονοματεπώνυμα μας ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή πολύ πριν την συγκέντρωση. Κανείς δεν πίστευε (ΜΜΕ, φορείς, ΜΚΟ) κάποιους που χωρίς ονοματεπώνυμο καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε μια μορφή δράσης και αφύπνισης. Ο κόσμος ήταν καχύποπτος, νόμιζαν ότι κάτι κρυβόταν από πίσω κυρίως πολιτικό κόμμα. Έπρεπε να δώσουμε ονοματεπώνυμο ώστε η προσπάθεια μας να επικοινωνηθει στα ΜΜΕ, έπρεπε να μας πιστέψουν.
Με νύχια και με δόντια προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από τα φώτα πριν πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση για να επιτευχθεί ο στόχος και το καταφέραμε.Αλήθεια ακουσε κανεις κατι άλλο από το ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πριν την συγκεντρωση; Κάθε δημοσιότητα και κάθε δήλωση μας έχει ένα κοινό παρανομαστή. Την ατομική ευθύνη και το περιβάλλον και όχι πόσο «μάγκες» είμαστε. Τα ΜΜΕ τα χρησιμοποιείς για να περάσεις το μήνυμα αφήνοντας ενίοτε να σε χρησιμοποιήσουν και αυτά.
Στόχος είναι η σταδιακή ευαισθητοποίηση, η εξάλειψη του ωχαδερφισμού η κινητοποίηση για αυτά που μας ενώνουν ως Έλληνες ως πολίτες. Στόχος είναι η δράση και όχι ο καναπές. Για την πληροφόρηση σας εθελοντικά συμμετέχω όποτε μπορώ σε δασοπυροσβέσεις, δεν πληρώνομαι *φαντάζομαι και εσείς το ίδιο. Σίγουρα δεν πιστεύω ότι έχω κάνει περισσότερα από τους 2 ήρωες πιλότους που έχασαν τη ζωή τους για να μας προστατεύσουν από την ανευθυνότητα και την αδράνεια ορισμένων. Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες πραγματικοί ήρωες στην κοινωνία μας που δεν έφτασαν ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο.. Πρέπει να κοιτάμε την ουσία. Η κίνηση του Προέδρου ήταν συμβολική και αποσκοπούσε στην επιβράβευση την ατομικής πρωτοβουλίας και στο αίσθημα εύθηνης που πρέπει να διέπει τον καθένα μας, στην προσπάθεια για το γενικό καλό. Για την σκέψη μου νιώθω υπερήφανος και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Και εσύ στη θέση μου φίλε που μας σχολιάζεις αρνητικά το ίδιο θα ένιωθες. Μακάρι να είχες κάνει εσύ το πρώτο βήμα σε μια σημαντική ενέργεια και να είχες πάει εσύ στο Προεδρικό Μέγαρο, εγώ θα σε χειροκροτούσα και θα συμμετείχα στην προσπάθεια σου. Αν παρόλα αυτά επιμένουν να βρίζουν όσοι μας βρίζουν νομίζω ότι κάνουν λάθος, είναι δικαίωμα τους όμως. Πριν πει ξανά κάποιος κάτι αρνητικό τον καλώ με κάθε ειλικρίνεια να αναλογισθεί αν αυτό που έγινε, είχε ένα θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το περιβάλλον. Αν πιστευει ότι δεν είχε να προσπαθήσουμε ο καθένας και όλοι μαζί να έχει. Γιατί πρέπει συνεχεία μόνο να γκρινιάζουμε;

Πέτρος Πετράκης

Αν φίλε αναγνώστη έχεις λίγο χρόνο ακόμη διάβασε το υπέροχο κείμενο του Αnemos «ο μύθος του εμπρηστή«. Αποτελεί πραγματική προσφορά στην υπόθεση των πυρκαγιών για την οποία ειπώθηκαν και γράφτηκαν απίστευτες μαλ…

Advertisements

~ από gaios στο Ιουλίου 26, 2007.

7 Σχόλια to “Ο Πέτρος Πετράκης αντεπιτίθεται…”

 1. 1) Αφού δεν είναι Blogger ο τύπος, γιατί θίχτηκε;

  2) «Τα ονοματεπώνυμα μας ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή». Πάμε πάλι … Δηλαδή, ο κύριος αυτός, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι «κατόπιν ενεργειών του» έγινε η συγκέντρωση; Σε ποια περιφέρεια είπαμε ότι πολιτεύεται;

  3) «Με νύχια και με δόντια προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από τα φώτα» – Τέτοια μάχη, τέτοια πάλη, τέτοια αξιέπαινη προσπάθεια … και όμως ο Κάρολος τους ξετρύπωσε. Τς τς τς! Λαγωνικό ο πρόεδρος!

  4) «Μακάρι να είχες κάνει εσύ το πρώτο βήμα σε μια σημαντική ενέργεια». – Εντάξει, η αλήθεια είναι πως κατά βάθος τον φθονείς θανάσιμα. Αλλά εκείνος είναι μεγαλόψυχος και σε συγχωρεί.

  5) «Πριν πει ξανά κάποιος κάτι αρνητικό τον καλώ με κάθε ειλικρίνεια να αναλογισθεί αν αυτό που έγινε, είχε ένα θετικό αντίκτυπο» – Αυτό στο χωριό μου το λένε ΚΑΠΕΛΩΝΩ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.
  Διότι το όποιο αρνητικό (ΑΝ ήταν τέτοιο, που ΔΕΝ ήταν!) θα αφορούσε τα 3 άτομα (ΙΣΩΣ) και όχι την κίνηση. Η οποία κίνηση δεν έχει καμία σχέση με τα 3 συγκεκριμένα άτομα.

  Και μετά από όλα αυτά, αποκαλύπτω δημοσίως ότι ΕΓΩ έστειλα το πρώτο sms για να συγκεντρωθούνε οι Αθηναίοι στο Σύνταγμα, ΕΓΩ το πρωτόγραψα σε blog, ΕΓΩ έστειλα το πρώτο chain mail για τον Άγιο Νεκτάριο, ΕΓΩ έσωσα τη Λόλα από τη φωτιά που είχε πιάσει η αποθήκη του Σαμ (αλλά καλέσανε τον Carnation στην δεξίωση) … και στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω δηλωτή με τον Zuperman.

  Αμ πώς!;

 2. Δεν τα ξέρει καλά. Η Λόλα κάηκε στο Διακοφτό.

 3. Ε αφού δεν ακούσαμε πριν για την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» να δούμε τι θα ακούσουμε στο μέλλον για αυτήν. Η μάλλον να δούμε τι θα πράξει… Ειδού η Ρόδος… και εμείς θα πούμε Κυριε Πετράκη sorry!

  Αχ, να ήταν μόνο το Διακοφτό… Η Λόλα κλωνοποιήθηκε και κάηκε γύρω στις 4000 φορές από τον περαμένο Μάιο. 3500 και κάτι πυρκαγιές μέτρησε ο Πολύδωρας την περασμένη εβδομάδα οπότε… Μόνο που δεν είναι στα πόδια γρήγορος…

  Η Ελλάδα μια ψησταριά, και για να μην έχουμε παράπονο, μας παρουσιάζουν και τις πυρκαγιές σε Ιταλία και Βαλκάνια και Τουρκία. Κάνουμε κοντρίτσες τώρα με τους γείτονες!

  Κανένα κοψίδι έμεινε παίδες ή να ανάψω μια φωτίτσα και εγώ;

 4. «Με νύχια και με δόντια προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από τα φώτα πριν πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση για να επιτευχθεί ο στόχος και το καταφέραμε»

  Αρχικά ,λοιπόν, ο κ.Πετράκης και οι υπόλοιποι έμειναν μακριά από τα περίφημα φώτα της δημοσιότητας. Μετά της έδωσαν και κατάλαβε της δημοσιότητας!Την ώρα που κηδεύονταν οι δυο πιλότοι αυτοί τσούγκριζαν τα πατηράκια,μετά επισήμου ενδυμασίας, στην δεξίωση για την γιορτή της Δημοκρατίας!Ο κ.Πετράκης ,μάλιστα, πρόλαβε και έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση!Αγαπητέ, βιαστήκατε να εξαργυρώσετε την πράξη σας! Τουλάχιστον είπατε λεπτομέρειες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα; Για τα πολλά ΦΑΣΚΕΛΑ που έδειχναν προς στην Βουλή, τον ενημερώσατε;
  Όχι κύριε, δεν σας ζηλεύουμε!Συνεχίστε την πορεία σας!

 5. Σ’ ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Καλησπέρα!

 6. Αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί δυσκολεύονται να δουν τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Δεν με νοιάζει που δεν πιστεύουν ποιος το ξεκίνησε, αυτό είναι άλλωστε το λιγότερο που με απασχολεί. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι είδα μόνο κοντόφθαλμη κριτική. Από πράξεις μηδέν. Δεν κατάλαβα, το κίνημα της οικολογίας/πολίτών ανήκει μόνο στους bloggers που γράφουν εδώ, ή νομίζουν μερικοί από εδώ ότι εκπροσωπούν όλους τους bloggers του διαδικτυου; Ευτυχώς υπήρχαν άπειρες περιπτώσεις bloggers που δεν έψαξαν για δήθεν σκοτεινές συνομωσίες και τέτοια ανεκδιήγητα.

  Για να επανέλθω αυτό που με λυπεί στους πολίτες την χώρας αυτής είναι ότι είναι καχύποπτοι αντί για υποψιασμένοι. Αλήθεια δεν άκουσα τι κάνουν οι ίδιοι πέρα από την κακόβουλη κριτική.
  «Αρχικά ,λοιπόν, ο κ.Πετράκης και οι υπόλοιποι έμειναν μακριά από τα περίφημα φώτα της δημοσιότητας. Μετά της έδωσαν και κατάλαβε της δημοσιότητας!Την ώρα που κηδεύονταν οι δυο πιλότοι αυτοί τσούγκριζαν τα πατηράκια,μετά επισήμου ενδυμασίας, στην δεξίωση για την γιορτή της Δημοκρατίας!Ο κ.Πετράκης ,μάλιστα, πρόλαβε και έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση!Αγαπητέ, βιαστήκατε να εξαργυρώσετε την πράξη σας! Τουλάχιστον είπατε λεπτομέρειες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα; Για τα πολλά ΦΑΣΚΕΛΑ που έδειχναν προς στην Βουλή, τον ενημερώσατε;
  Όχι κύριε, δεν σας ζηλεύουμε!Συνεχίστε την πορεία σας!»

  Προς espoir και ioannishen.

  Γεμάτες ειρωνεία οι απαντήσεις σας. Είναι ωραίο να τις διαβάζεις ως ευθυμογραφήματα αλλά όχι χρήσιμες για να βγάλεις συμπεράσματα, μιας και η ειρωνεία ποτέ δεν αποτέλεσε εποικοδομητικό τρόπο διαλόγου. Θα μπορούσα να ειρωνευτώ και εγώ για την στάση σας αλλά δεν θα το κάνω διότι δεν προσθέτει τίποτα. Υπάρχει διαφορά τρόπου σκέψης και αυτό είναι αποδεκτό, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Διαφωνώ με την ισοπέδωση που θέλετε να προσδώσετε.

  Δεν σας κατανοώ. Δηλαδή λέτε ευθέως ότι χαιρόμασταν και από πάνω και πανηγυρίζαμε πάνω στον χαμό των πιλότων; Είναι κακόβουλο και επαίσχυντο αυτό που γράφετε, μας θίγει, μας προσβάλλει και μας εξοργίζει. Ναι παρευρεθήκαμε στη δεξίωση όπως και άλλοι 3000 ανώνυμοι (μεταξύ και αυτών Bloggers που στήριξαν και στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τέτοιου είδους προσπάθειες) που προσκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ναι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Ναι σε κάθε δήλωση έλεγα για το περιβάλλον και για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει και η ατομική πρωτοβουλία αλλά και η ατομική εύθηνη και δεν υπήρχε κανένα καπέλωμα. Μάλλον δεν διάβασατε καλά την πρώτη μου απάντηση. Όσο για το Σύνταγμα, καλύτερα να μη μου κάνετε μάθημα για το τι έγινε αλλά φαίνεται ότι νομίζετε ότι ήσουν μόνο εσεις είσασταν εκεί. Πραγματικά δεν με νοιάζει αν ζηλεύεις όπως λές με ειρωνεία, με απασχολεί όμως αν συμμετέχεις ως πολίτης ενεργά για την ανατροπή των κακώς κειμένων.

  Θέλω να μεινω μόνο στο εξης: Εξαπλώστε το μήνυμα της οικολογίας παντού, το μήνυμα της ατομικής εύθηνης, της αντίδρασης. Δεν χρειαζόμαστε μόνο οργανωμένες κινήσεις, ο καθένας να συμβάλλει ατομικά με τις πράξεις του για ένα καλύτερο κόσμο. Ανεμε, συγχαρητήρια για το αρθρο σου, αντικατοπτρίζει τις μεγάλες αλήθειες που όλοι ξέρουμε και δεν παραδεχόμαστε επειδή έτσι μας βολεύει. Πραγματικά τα πράγματα και ο τρόπος θεώρησης τους πρέπει να αλλάξουν.

  Κάτι ευχάριστο: Πρίν 2 εβδομάδες πήγαινα προς τη δουλειά μου όταν ειδα από την δεξιά πλευρά ενός ταξί που ηταν σταματημένο στο φανάρι, ένα χέρι με χρυσά βραχιόλια να πετά χαρτιά και το πλαστικό περιτύλιγμα ενός πακέτου από τσιγάρα στο δρόμο. Ως συνηθως και με ευγενικό τρόπο πλησίασα και απευθύνθηκα στη «κυρία» (γυρω στα 50) που τα πέταξε.
  -Σας έπεσαν κάτι σκουπίδια της ειπα, προσδοκώντας να κοκκινίσει και να τα μαζέψει. Αντ αυτού μου απάντησε φωνάζοντας προκλητικά και με ύφος.
  -Δεν μου έπεσαν τα εριξα, στολίζοντας με με διάφορα κοσμητικά. Παρακολουθήσαν αρκετοί το γεγονός και πριν καλα το καταλάβω αρχισαν να κορνάρουν να την γιουχαρουν και να την στολίζουν. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο μαζεύτηκε. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους βλέπετε να σας προσβάλουν με τις πραξεις τους και την συμπεριφορά τους έναντι της φύσης.. Να τους «ξεμπροστιάζετε»

 7. Αληθεια ποσοι απο εσας πηγατε να βοηθησετε στην κατασβεση και δεν μεινατε σπίτια σας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: