Εδώ Τεχεράνη…

 

Aγαπητοί αναγνώστες, σεβαστοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, τέως βασιλεύ της Ελλάδος… καλημέρα σας.

Η προεκλογική περίοδος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο έχει αρχίσει από μήνες, υπολογίζαμε όμως ότι θα γίνει ένα μικρό διάλλειμμα για την χθεσινή αποφράδα μέρα. Πλανηθήκαμε πλάνην οικτράν.

Ας ελπίσουμε ότι η τεχνολογία δεν θα παρεισφρύσει εις τον «θεμιτόν» ανταγωνισμόν των ιεραρχών, διότι με όσα είδαμε όλες τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα, καθίσταται φανερό πως το χριστεπώνυμον πλήθος δεν αντέχει άλλα ροζ dvd.

Xθες, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξήρε δικαίως τις ηγετικές ικανότητες του εκδημήσαντος αρχιεπισκόπου. Εκλαμβάνω τις συγκεκριμμένες αναφορές και ως στιγμή ειλικρινούς αυτοκριτικής, διότι ως ταγοί οι ίδιοι έχουν παταγωδώς αποτύχει.

Έφτανε να ρίξουν μια ματιά γύρω τους για να καταλάβουν ότι εξασκώντας, υποτίθεται, οι ίδιοι μία επιστήμη, την πολιτική επιστήμη, οδήγησαν σύσσωμο το ακροατήριό τους στην μεταφυσική.

Κάποτε είχα ένα φοβερό πονόδοντο. Ένας φίλος γιατρός ισχυρίστηκε ότι μπορούσε χωρίς φάρμακο να με κάνει να μην νοιώθω τίποτε στο δόντι. Μου έδωσε, λοιπόν, με όλη του τη δύναμη μία τσιμπιά στην κοιλιά που για αρκετή ώρα ένοιωθα μόνο αυτό τον πόνο και τίποτε στο δόντι.

Αυτή ακριβώς είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται και σήμερα, όταν εν μέσω παρελάσεως πολιτικών, ανωτάτων υπαλλήλων και δημοσιογράφων στον ανακριτή ανεδύθη το σκάνδαλο της Siemens.

Μόνο που το δίδαγμα της ιστορίας με τον πονόδοντο ήταν ότι ο πόνος άλλαζε μεν σημείο, αλλά παρέμενε πόνος. Αλλά που να καταλάβουν αυτοί.

Θα αναφερθώ σε αυτή την υπόθεση σε άλλο τεύχος. Απλώς σκέφτομαι ότι ενώ στην Ιταλία προ ετών έγινε η καθαρτήριος επιχείρηση «καθαρά χέρια», εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ρυπαίνουσα επιχείρηση «λευκές συσκευές».

Advertisements

~ από gaios στο Φεβρουαρίου 1, 2008.

Ένα Σχόλιο to “Εδώ Τεχεράνη…”

  1. Αδέρφια μας οι Πέρσες, βίοι παράλληλοι από την αρχαιότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: