Χωροφυλακίστικα


Έφοδο στη ΓΑΔΑ ο Παπανδρέου, έφοδο στην ΕΛΑΣ και ο Μαρκογιαννάκης… Δεν μπορεί πια κανείς αστυνομικός να πιει ένα ποτό στο τμήμα με την ησυχία του.

Είναι γεγονός ότι αυξήθηκε στη χώρα μας η ανασφάλεια. Όχι μόνο επειδή αυξήθηκαν οι ντόπιοι και αλλοδαποί ελαφροχέρηδες, αλλά και γιατί οι πολίτες φοβούνται μήπως, λόγω ανέχειας, χρειαστεί να βγουν και οι ίδιοι στο «επάγγελμα».

Όλοι για παράδειγμα είναι βέβαιοι ότι θα συλληφθούν οι απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου. Όσο πιθανό, όμως, είναι αυτό, άλλο τόσο απίθανο είναι να βρεθούν και τα λύτρα.

Ακόμη κι αν συλληφθούν οι δράστες, θα περάσουν μια πενταετία ως τρόφιμοι κάποιας φυλακής και στη συνέχεια θα βγουν γυμνασμένοι, χαλαροί, ξεκούραστοι και… ζάπλουτοι.

Φοβάμαι, λοιπόν, ότι εκτός από «ο κλέψας του κλέψαντος» που εδώ και καιρό εφαρμόζεται στη χώρα μας (ακόμη και στα ανώτατα κοινωνικά κλιμάκια), θα ισχύσει και το «ο απαγωγεύς του απαγωγέως».

Ο γράφων μόλις χθες πέρασε στο σπίτι συναγερμό. Μέχρι τώρα έλεγε «ποιος να κλέψει από μένα και τι». Μετά την οικονομική κρίση όμως, δεν ισχύει πλέον αυτό το επιχείρημα.

Μα δεν βλέπετε σε πόσες γιαγιάδες έχουν επιτεθεί για να τους κλέψουν τη σύνταξη 300-400 ευρώ; Παρεμπιπτόντως, εγώ δύσκολα να το πάθω αυτό γιατί με το νέο ασφαλιστικό σιγά μην προλάβω να πάρω σύνταξη.

Εν κατακλείδι, η παλαιά διαφήμιση ότι η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης έγινε από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έφτανε η χώρα μας στο επίπεδο ο ένας στους τέσσερις πολίτες να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Κι εμείς, ως στήλη, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε – όταν η Deutsche Telecom αγόραζε τον ΟΤΕ – ότι μαζί με τους Γερμανούς θα επέστρεφε στην Ελλάδα και η… κατοχή.

Advertisements

~ από gaios στο Ιανουαρίου 22, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: