Κούκλα, είσαι για μία… συναίνεση;

Η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την εβδομάδα, είναι η λέξη «συναίνεση». Και όπως συνήθως συμβαίνει χρησιμοποιείται κατά παράβαση της πραγματικής σημασίας της.

Κάποιος, μάλλον, θα πιστεύει ότι η ετυμολογία της λέξεως είναι το «συν» και το «ένεση».

Αυτός προφανώς νομίζει ότι συναίνεση είναι, ας πούμε, η συμφωνία να υποστούν δυο άνθρωποι μαζί τον πόνο της σύρριγγας στον πισινό τους, ενώ μόνο ο ένας είναι ασθενής.

Τι σχέση έχει θα μου πείτε η ένεση με την οικονομική κρίση; Θα το καταλάβουμε όλοι πολύ σύντομα, και δεν θα είναι ένα απλό «τσίμπημα».

Η πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση γίνεται φυσικά υπό μία συγκεκριμένη προϋπόθεση. Ότι οι αποδέχτες της πρόσκλησης θα πουν «μπριτς, δεν θα πάρουμε».

Αν υπήρχε έστω και αμυδρή πιθανότητα να πουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί «Κώστα προχώρα και μεις μαζί σου», δεν επρόκειτο να την ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Ευτυχώς όμως για τον ίδιο, γνωρίζει ότι στην Ελλάδα η πολιτική συνεννόηση είναι λίγο δυσκολότερη απ’ ότι στη βιβλική Βαβέλ. Διότι στη Βαβέλ έστω με γκριμάτσες και χειρονομίες κάτι θα κατάφερναν.

Εξάλλου, όταν στολίζεις τον άλλο με κοσμητικά επίθετα «ανεύθυνος, λαϊκιστής, μη σοβαρός», μπορείς να είσαι ήσυχος ότι δεν πρόκειται να συναινέσει (ούτε να συνενέσει) σε τίποτε.

Και ο Καρατζαφέρης που δείχνει πιο διαλλακτικός, είναι που «ψωνίζει» ψήφους από το ίδιο καλάθι με τη ΝΔ.

Λαγωνικά της ΕΛΑΣ νόμισαν ότι συνέλαβαν στα Τρίκαλα τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Τελικά επρόκειτο για μπασκετμπολίστα ύψους 2 μέτρων και 13 εκατοστών. Σιγά το λάθος.

Σοβαρό λάθος θα είναι ο επόμενος που θα συλληφθεί να είναι… κινέζος μικροπωλητής.
 
       Κουνούπι επέζησε στο Διάστημα για ενάμισι χρόνο, ανακοίνωσε ρώσος επιστήμονας. Εντυπωσιακό, αλλά σημαντικότερη είδηση θα είναι να έχει επιβιώσει Έλληνας συνταξιούχος στο τέλος του 2010.

~ από gaios στο 4 Μαρτίου, 2009.

Σχολιάστε