Ο Παπαθανασίου… μας πήρε τα μέτρα

Όποιος αναγνώστης βρει έστω ένα νέο μέτρο από αυτά που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση που να αφορά τους πλούσιους αυτής της χώρας, κερδίζει τη θέση του Ευάγγελου Αντώναρου.

Θα μου πείτε οι πλούσιοι καπνιστές θα πληρώσουν κι αυτοί την αύξηση στα τσιγάρα. Μα οι πλούσιοι, αγαπητέ μου, είτε δεν καπνίζουν ελπίζοντας να ζήσουν 1.000 χρόνια είτε εισάγουν τα πούρα τους απευθείας από Αβάνα.

Όσο για τα ποτά, κάθε φορά που έχουν την ονομαστική τους εορτή τους στέλνουν ένα σωρό καλάθια με Langavulin.

Τέλος, για την αύξηση στην βενζίνη δεν έχουν κανένα πρόβλημα γιατί την περνούν στα έξοδα της εταιρείας.

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις είναι ΕΠΕ (εταιρείες περιορισμένης ευθύνης). Όλη την υπόλοιπη ευθύνη την αναλαμβάνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Αλλά και οι μεγαλύτερες, οι Α.Ε., δεν πάνε πίσω. Για τους περισσότερους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους «Α.Ε.» σημαίνει… «Αποταμιευτής Ελβετίας».

Και στην υπόλοιπη Ευρώπη κάτι ανάλογο συμβαίνει. Αλλά τουλάχιστον ο Βερολινέζος πχ. μισθωτός παίρνει διπλάσιο μισθό και ζει σε φτηνότερη πόλη.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη βγάλει «από τη μύγα ξύγκι» και τώρα άρχισαν να αφαιρούν και τα φτερά της.

Κεφάλαιο διακοπές: Έχουν ακριβύνει τόσο οι μεταφορές προς τα νησιά, που μερικοί Έλληνες θα περάσουν μεγάλο μέρος των διακοπών τους… στο κατάστρωμα.

Πριν πάρετε κάποιο διακοποδάνειο, σκεφτείτε καλά τι δεν σας χρειάζεται. Το σπίτι, το αυτοκίνητο… Αν και οι τράπεζες δεν σου αφήνουν καν το δικαίωμα επιλογής πριν προχωρήσουν στην κατάσχεση.

Μη σας ξεγελά το γεγονός ότι το 3ήμερο των εκλογών υπήρξε μεγάλη πληρότητα στην Χαλκιδική. Μπορεί για κάποιους οι θερινές διακοπές να τελείωσαν του Αγίου Πνεύματος.

Γιατί καθυστερεί η μεταγραφή του Αμπρέου στον Άρη; Μα γιατί ΟΛΑ αργούν να έρθουν από την Ουρουγουάη… Το πιάσατε το υπονοούμενο;

 

 

 

 

Advertisements

~ από gaios στο Ιουνίου 11, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: