Περί golden boys

Το golden boy του δημοσίου, που με την αλλαγή της κυβέρνησης παραιτήθηκε αυθορμήτως, λέγεται αξιοπρεπής.

Ο κακομοίρης, που με τρεις σειρές βιογραφικό φυτεύτηκε ως golden boy σε κάποιο δημόσιο φορέα και πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει επειδή… το αξίζει, λέγεται ηλίθιος.

Αν μάλιστα με τις παράλογες για τα προσόντα του αποδοχές του ξανοίχτηκε σε αγορές ακινήτων ή ακριβών αυτοκινήτων, λέγεται πανηλίθιος.

Ελπίζουμε η σημερινή κυβέρνηση να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και να μη γεμίσει τα δημόσια αξιώματα με πράσινους ανίκανους στη θέση των γαλάζιων ανίκανων. Διότι αυτό που μένει ως αποτέλεσμα δεν είναι το χρώμα αλλά η ανικανότητα.

Θα μου πείτε, μα η κυβέρνηση ορκίζεται στο όνομα της αξιοκρατίας. Ναι, αλλά και η προηγούμενη έλεγε το ίδιο, αλλά επέβαλε την προσωπική συνέντευξη, για να επιπλεύσουν οι αγράμματοι απέναντι στα βαριά διδακτορικά.  Έκαναν δηλαδή… αντιδιδακτορικό αγώνα.

Εάν δείτε ποιοι ήταν οι προϊστάμενοι αυτών των επιτροπών που έπαιρναν τις συνεντεύξεις, θα καταλάβετε. Είχαν πολύ λιγότερα προσόντα από αυτούς που έκριναν (εκεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης ακόμη γελάνε με κάποιους τέτοιους).

Το “παλιό ΠΑΣΟΚ” έκανε τα ίδια, αλλά τουλάχιστον δεν έχανε χρόνο σε συνεντεύξεις. Οι διορισμοί γίνονταν με… απευθείας ανάθεση.

Θυμάμαι πρόεδρο δ.σ. κρατικής βιομηχανίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, που είχε απολυτήριο δημοτικού και αμοιβή αρεοπαγίτη. Δεν χρειάζεται να σας πω πώς κατάντησε η βιομηχανία. Η ΕΒΓΑ της γειτονιάς μου έκανε μεγαλύτερο τζίρο.

Βέβαια, από την άλλη, τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν είναι ικανή συνθήκη, για να είναι κάποιος καλό στέλεχος δημόσιας ή ιδιωτικής υπηρεσίας. Για όσους όμως θυμούνται τη φυσική του σχολείου, μάλλον είναι… αναγκαία συνθήκη.

Για παράδειγμα, είμαι βέβαιος ότι πολλοί γιατροί ή δικηγόροι βουλευτές της ΝΔ και των άλλων κομμάτων πίστευαν ότι η ανεργία στη χώρα μας όντως μειώθηκε και μάλιστα σε συνθήκες ύφεσης. Βλέπετε, η τελευταία επαφή τους με τα μαθηματικά ήταν το… Πυθαγόρειο θεώρημα.

~ από gaios στο Οκτώβριος 21, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: