Tέλη, τέλη, τέλη, άτιμε ντουνιά…

…σ’ έμαθα εντέλει, δεν με ρίχνεις πια…

Τα περισσότερα αυτοκίνητα εικοσαετίας πληρώνουν τέλη ίσα ή μεγαλύτερα από την εμπορική τους αξία. Αυτά κακώς παραδίδουν μόνο τις πινακίδες. Πρέπει να παραδίδουν και το λαμαρινένιο… πτώμα. 

Αντιθέτως η εφορία ζητά να έχεις κάποιο περιφραγμένο χώρο για να βάλεις το χωρίς πινακίδες ΙΧ, ώστε να μην καταλαμβάνει δημόσιο χώρο. Για αυτό τον χώρο, μην ανησυχείτε, θα πληρώσετε μάλλον μόνο ΕΤΑΚ.

Μην εκπλαγείτε αν δείτε σε κάποια εκδρομή στα όρη, στα ψηλά βουνά, κοπάδια αμνοεριφίων να βόσκουν αμέριμνα δίπλα σε καμία Porsche, μοντέλο του1989.

Αν έχετε πιει και κανένα τσιπουράκι, μπορεί να δείτε κανένα τσοπανόσκυλο στο τιμόνι του εγκαταλελειμμένου ΙΧ να γαβγίζει: «Δεστε, κάνω και χωρίς χέρια»!

Μεταξύ μας για κάθε κάτοχο ΙΧ το σημαντικό δεν είναι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου αλλά η αξία χρήσης. Αν το χρειάζεσαι, πλερώνεις. Αν όχι, το πετάς.

Κόπηκε η ημιαργία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για τους δημοσίους υπαλλήλους! Πο πο πο, τι ανάλγητη κυβέρνηση!

Αν και πολλούς υπαλλήλους δεν τους πιάνει η απόφαση αυτή, διότι έτσι κι αλλιώς έπαιρναν άδεια από τη σημαία από την προηγούμενη μέρα.

(Να γιατί πολλοί έλληνες υπάλληλοι εκνευρίζονται όταν οι κουκουλοφόροι καίνε την ελληνική σημαία).

Κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου τάσσεται η ΝΔ. Δικαίωμά της, αλλά δεν έπρεπε κάποιος να το πει και στους βουλευτές της; Γιατί κάποιοι εκ Θεσσαλονίκης άλλα μας έλεγαν χθες το μεσημέρι.

Κατάλαβα. Πάλι θα ψηφίσουν στη Βουλή κατά… συνείδηση (αλλά κομματική συνείδηση).

Αδάμ Ρεγκούζας κατά Νίκου Ξανθόπουλου. Να πάρει αμέσως θέση στην ιστορική κόντρα ο Κώστας Πρέκας.

Το διακύβευμα αφορά τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη, η οποία δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί. Φαίνεται ότι ο κ. Αδάμ ασκεί… προληπτική πολιτική.

Σχεδόν 3.000 νοσηλευτές θα προσλάβει το υπουργείο Υγείας. Επιτέλους οι «μερακλήδες» γιατροί των νοσοκομείων θα έχουν περισσότερες επιλογές για τα… πάρτι τους (ούζα υπάρχουν).

~ από gaios στο 30 Δεκεμβρίου, 2009.

Σχολιάστε