Δήμαρχοι στην ουρά του ΟΑΕΔ

(Ο Παπαγεωργόπουλος αποφάσισε να κατέλθει σε άλλη πόλη, λίγο… μακρύτερα )

===============================================================================
Όλοι οι Έλληνες περιμένουν με κομμένη την ανάσα τα νέα μέτρα και το νέο φορολογικό. Όχι όλοι. Υπάρχουν και κάποιοι που καίγονται για έναν αρχαίο αρχιτέκτονα. Τον… Καλλικράτη.

Ξέρετε πόσοι σημερινοί δήμαρχοι θα αναγκαστούν λόγω «Καλλικράτη» να βρουν το 2011 μια… αληθινή δουλειά;

Για παράδειγμα, σύμφωνα με ένα πιθανό σενάριο, σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα μείνουν 4 δήμοι. Οι άλλοι στον… ΟΑΕΔ.

Ακόμα και στους δήμους που θα παραμείνουν, σχεδόν ως έχουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα δε θα εκλεγούν οι ίδιοι δήμαρχοι. Βλέπετε έχουν σταματήσει δια νόμου οι αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων αργόσχολων… ψηφοφόρων.

Σε μερικούς δήμους, βέβαια, και οι μόνιμοι διορισμένοι ψηφοφόροι είναι τόσες χιλιάδες που ίσως φτάνουν για την επανεκλογή του δημάρχου. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το «λαμπρό» μέλλον που έχει η αυτοδιοίκηση.

Εξάλλου, ό,τι θετική αλλαγή κι αν γίνει στη δημόσια διοίκηση τόσο τα κόμματα όσο κι εμείς οι ψηφοφόροι έχουμε εθιστεί -με ένα μεταφυσικό τρόπο- στην επιλογή των πλέον ανικάνων.

Όταν, για παράδειγμα, ακούω κάποιους να επικαλούνται κατά των συνενώσεων «ιστορικούς λόγους», δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς η διοικητική συνένωση θα αφαιρέσει την ιστορία μιας περιοχής.

Αντιλαμβάνομαι όμως πόσο παθιασμένα θέλουν κάποιοι να γαντζωθούν στην καρέκλα τους…

Χώρια που για να βρεις στην Ελλάδα πόλη χωρίς ιστορία πρέπει να είσαι… γερμανός δημοσιογράφος.

Με το νέο σχέδιο οι δήμοι θα έχουν περισσότερες αρμοδιότητες. Αντιθέτως κάποιοι δήμαρχοι ζητούν λιγότερες αρμοδιότητες και περισσότερους πόρους. Γιατί για να επανεκλεγεί κάποιος πολιτικός χρειάζεται πολύ χρήμα. Πού θα τα βρει; Από την τσέπη του; Όχι βέβαια. Από την τσέπη μας.

Τις προάλλες ο γιος μου έχασε τα πορτοφόλι του με 20 ευρώ. Στην αρχή στεναχωρέθηκα αλλά μετά διείδα ότι μπορεί να έχει το ταλέντο να γίνει δήμαρχος. Κι αυτοί οι δήμαρχοι που «χάνουν» 10-15 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του δήμου τους… από κάπου ξεκίνησαν.

 

 

~ από gaios στο Φεβρουαρίου 28, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: