Τα χειρότερα έρχονται

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σε ότι αφορά τα μέτρα που θα απαιτήσει η τρόικα «δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη». Καλά δεν έχει μεταφράσει κανείς στις ευρωπαϊκές γλώσσες το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»;

Για παράδειγμα, τι άλλο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα νέο πακέτο για τις εργασιακές αποζημιώσεις;
1ον όταν κάποιος απολύεται να αποζημιώνει πλουσιοπάροχα τον εργοδότη του

2ον Ο νεοπροσλαμβανόμενος να μην πληρώνεται καθόλου. Κι αν μάλιστα δέχεται να πληρώνει και κάτι, για να λέει ότι εργάζεται, φυσικά θα προτιμάται από τους άλλους υποψήφιους.

3ον Οι μεγάλης ηλικίας εργαζόμενοι δεν θα απολύονται. Θα υποχρεούνται με διάφορους τρόπους να αποχωρούν οικειοθελώς. Πχ. θα τους αναθέτουν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα όλοι οι άλλοι που απολύθηκαν.

4ον Το ποσοστό απολύσεων από το 5% θα πάει στο 105%. Θα μπορούν δηλαδή να απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι συν το 5% των μικρομετόχων της εταιρείας.

Αλλά και στο ασφαλιστικό, μετά τα 40 χρόνια εργασίας, τι χειρότερο μπορούν να αποφασίσουν; Κι όμως…

1ον Εφόσον λένε ότι η ηλικία συνταξιοδότησης θα συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής, μπορούν αυτό να το συνδέσουν με την ηλικία του Μητσοτάκη.

2ον Σε ότι αφορά τις εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων, οι γιάπις του ΔΝΤ μπορούν να ισχύσουν τα 40 χρόνια εργασίας. Το επιχείρημά τους είναι: «Μαζί τα κάναμε τα παιδιά τους;».

3ον Το ύψος της σύνταξης μπορεί να βγαίνει από τα 10 πιο κακοπληρωμένα χρόνια του εργασιακού βίου, στα οποία υποχρεωτικά θα περιλαμβάνονται τα χρόνια που ο υποψήφιος συνταξιούχος ήταν… άνεργος.

4ον Θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα στους συγγενείς του εργαζόμενου αν θα βοηθήσουν ώστε αυτός να… αποδημήσει πριν αποκτήσει «ώριμα» συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με τον τρόπο αυτό η κοινωνική συνοχή θα αντικατασταθεί σταδιακά με την κοινωνική,,, συνενοχή.

Και ένα σχόλιο για την ομιλία Σαμαρά στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Δεν κατάλαβε κανείς στη ΝΔ ότι το να υπερασπίζονται το έργο των κυβερνήσεών τους είναι αμαρτία. Διότι η θρησκεία μας απαγορεύει την… αυτοχειρία.

 

Advertisements

~ από gaios στο Ιουνίου 19, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: