H πτώση του Αγγέλου και το μαγειρίο

Ο Αγγέλου δεν μπορεί να μαζέψει 400.000 ευρώ ή ισόποση εγγυητική τραπέζης για να μην προφυλακιστεί. Να ξεκινήσει αμέσως ο ΣΚΑΪ ένα τηλεμαραθώνιο αγάπης.

Εγώ θα προσφέρω με χαρά ένα οικοπεδάκι που αγόρασα μέσω διαδικτύου στη Σελήνη. Χαλάλι η γωνιακή «ΕΒΓΑ της γειτονιάς» που σκόπευα να ανοίξω με τον πρώτο εποικισμό.

Τι μάθαμε χθες από το περιβάλλον Καραμανλή; Ότι ο πρώην πρωθυπουργός ότι θα μιλήσει όταν το κρίνει ο ίδιος. Νά… Τέτοιες μεγάλες κουβέντες κάνουν τους μεγάλους άνδρες.

(«Και τα χάι σκορ» θάλεγε κάποιος εμπαθής).

Αυτές οι πιέσεις, πάντως, «να μιλήσει ο Καραμανλής» αρχίζουν πλέον να μου δίνουν στα νεύρα. Τι να πει δηλαδή ο άνθρωπος; Δεν φτάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα;

Νέα εξεταστική επιτροπή στον ορίζοντα για «μαγειρεμένα» στοιχεία που στέλναμε στη γιούροστατ. Και μάλιστα μπροστά στους σεφ της Στατιστικής Υπηρεσίας ωχριά ακόμη και ο Μαμαλάκης.

Διότι στον «εφιάλτη της κουζίνας» της χώρας μας εμφανίστηκε μία πολιτική εκδοχή του Μποντρίνι, άλλαξε μερικά νούμερα εδώ μερικά νούμερα εκεί, και ήρθαν στο ανακαινισμένο ρεστοράν οι «πελάτες» της Κομισιόν και «έφαγαν» το καλά σερβιρισμένο παραμύθι για έλλειμμα 6%.

Μετά όμως πλάκωσαν μαζί ο ευρωπαϊκός ΣΔΟΕ και το υγειονομικό και ανακάλυψαν ότι η το φιλέ μινιόν ήταν από μεταλλαγμένη σόγια, το δήθεν κρασί Μποζολέ δεν ήταν από το Μπορντώ αλλά από τη Σταμάτα Αττικής και ότι το έλλειμα δεν ήταν 6% αλλά 13,5%.

Θα το έκλειναν το μαγαζί, αλλά ήρθε έτερος σεφ της γνωστής οικογενείας των Παπανδρέου, ο οποίος το μετέτρεψε σε μοντέρνο εστιατόριο σούσι. Πουλάει δηλαδή φύκια (για μεταξωτές κορδέλες).

Στο μεταξύ όλοι εμείς, οι σερβιτόροι του μαγαζιού, σιγά σιγά θα φτάσουμε να ζούμε με τα… πουρμπουάρ.

Μια και αναφερθήκαμε εκτεταμένα στην μαγειρική τέχνη, να σας προειδοποιήσω ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αυτό το σαββατοκύριακο θα «βράσουμε στο ζουμί μας».

~ από gaios στο 24 Ιουλίου, 2010.

Σχολιάστε