Ευθιξία και χαρακίρι

Tην Κυριακή θα ανακοινώσει, λένε, ο Παπανδρέου τους εκλεκτούς του υποψήφιους για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Εγώ, πάλι, γιατί δεν το πιστεύω;

Ίσως γιατί οι καθυστερήσεις έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης. Και να τα έχουν τα ονόματα, θα τα σβήσουν και θα τα ξαναγράψουν, για να διατηρήσουν το στιλ τους.

Παλαιότερα, το ΠΑΣΟΚ δεν εύρισκε ποιον να ψηφίσει. Σήμερα, φαίνεται ότι η δυστοκία οφείλεται στην υπερπροσφορά. Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη προσβλέπει σε στήριξη του ΠΑΣΟΚ μέχρι και ο Κώστας Γκιουλέκας. Που λέει ο λόγος…

Οι πληροφορίες λένε ότι, παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον καλύτερο, τον ικανότερο, τον επικρατέστερο, τον λαοφιλέστερο όλων. Ονόματα δεν λέμε.

Αν πάραυτα δεν καταλάβατε ποιον εννοώ, θα οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι όλα τα προαναφερθέντα ταλέντα τα αποδίδει στον εαυτό του… ο ίδιος. Οπότε, με τόσα προσόντα, δεν χρειάζεται να έχει και πρόγραμμα.

Έτερη καινοτομία στην πόλη μας είναι ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι επέλεξαν υποψήφιο με δημοκρατικές διαδικασίες. Τόσο δημοκρατικές, που, ενώ έμειναν μόνοι στη διαπαραταξιακή, στηρίζουν υποψήφιο προσκείμενο σε άλλο κόμμα!

Ρε παιδιά, αυτός ο Χασαπόπουλος, που θα γινόταν σύμβουλος του πρωθυπουργού, όχι μόνο δεν είχε πάει φαντάρος. Στα 25 χρόνια του δεν είχε πάει καν… δικηγόρος. Τι ακριβώς θα πρόσφερε στο Μαξίμου;

Το μόνο που περνάει από το μυαλό μου είναι ότι θα έδινε μια ζωντανή εικόνα στον Γιώργο του πώς αισθάνονται στην Ελλάδα οι νέοι που «πάνε μπροστά» επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

Η κυρία που τον πρότεινε παραιτήθηκε, λέει, για λόγους ευθιξίας. Μωρέ, τι μας λες! Ας έδειχνε ευθιξία όταν τον πρότεινε. Μετά, δεν φτάνει η παραίτηση. Χρειάζεται τουλάχιστον… χαρακίρι.

Επτά στους δέκα Έλληνες φοιτητές ή πτυχιούχους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό.

Ναι αλλά τι εννοούν εξωτερικό; Γιατί σε πάρα πόλες χώρες της Ευρώπης (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία κλπ.), οι μισθοί θυμίζουν κακό ελληνικό χαρτζιλίκι.

Είδατε την βαθμολογία της Super Leage; Για πρώτη φορά ισοβαθμούν στην πρώτη θέση οι 3 της Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα συγκάτοικο από το ΠΟΚ. Να διακοπεί αμέσως τώρα το πρωτάθλημα.
 

~ από gaios στο Αύγουστος 31, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: