Επαγγέλματα ερμητικά κλειστά


Η κυβέρνηση ανοίγει ένα σωρό επαγγέλματα, αλλά όχι όλα. Αυτό είναι άδικο. Η στήλη παρουσιάζει σήμερα μερικά από τα επαγγέλματα που θα παραμείνουν εσαεί ερμητικά κλειστά.

1) Το επάγγελμα του πολιτικού. Σήμερα ισχύουν ένα σωρό περιορισμοί στην άσκηση αυτού του επαγγέλματος. Είναι απαραίτητα στοιχεία η συγγένεια με παλαιότερο πολιτικό, η γνωριμία με γνωστούς επιχειρηματίες, η ευλύγιστη μέση, η μεγάλη γλώσσα, και φυσικά ο ασπασμός κατουρημένων ποδιών (ενικός: η κατουρημένη ποδιά).

2) Το επάγγελμα του φοροφυγά. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι επάγγελμα. Ο γράφων κάνει δεύτερη δουλειά για να πληρώσει το φόρο της 1ης και της 2ης. Άρα ο φοροφυγάς ουσιαστικά κάνει 2η δουλειά με αμοιβή το φόρο που κλέβει.

3) Το επάγγελμα του εφοπλιστού. Μου αρέσει η θάλασσα, λατρεύω τα καράβια και ακούω όλα τα τραγούδια σε στίχους Καββαδία. Τα είπα όλα αυτά στην τράπεζα αλλά δεν μου έδωσε δάνειο αγοράς… τάνκερ.

4) Το επάγγελμα του νταβατζή. Σίγουρα είναι κλειστό επάγγελμα γιατί πριν από μερικά χρόνια ο Κώστας Καραμανλής είχε πει σε ψησταριά των Αθηνών ότι τη χώρα κυβερνούν μόνο 5 νταβατζήδες.

5) Το επάγγελμα του ταλαντούχου ξένου ποδοσφαιριστή. Θα μου πείτε δεν ξέρουμε ποδόσφαιρο. Ε και; Μήπως αυτοί που παίρνουν οι ομάδες (πχ. ο Άρης) ξέρουν; Αν ήξεραν γιατί πληρώνονται χωρίς να παίζουν;

6) Το επάγγελμα του μεσάζοντα. Το ασκούν λίγοι αλλά εκλεκτοί καθότι είναι καλό να είσαι στη μέση μιας συναλλαγής ή ακόμη και στο μέσον του πολιτικού χάρτη. Αν και εσχάτως περνά μια κρίση ο… μεσαίος χώρος.

7) Το επάγγελμα του μητροπολίτου. Είναι θλιβερό να θέλει ιερέας να προσφέρει στους έχοντες ανάγκη με φιλανθρωπίες, αλλά να μην εκλέγεται από τον λαό, αλλά από άλλους μητροπολίτες. Και φυσικά με «διαφανείς» ιερές διαδικασίες.

8) Το επάγγελμα του πατριώτη. Δεν είναι ακριβώς αμιγές επάγγελμα, αλλά αν σπουδάσει με επιμέλεια τη σχολή «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» μπορείς να επιβιώσεις στον σκληρό ανταγωνισμό άλλων επαγγελμάτων. Του βουλευτή, του μητροπολίτη, του δημοσιογράφου κλπ.

9) Το επάγγελμα του επαναστάτη. Θεόκλειστο επάγγελμα. Για παράδειγμα του ΚΚΕ έχει χιλιάδες μέλη. Πόσοι όμως και πώς γίνονται «επαγγελματικά στελέχη»;

10) Το επάγγελμα του master chef. Για να πάρεις τον τίτλο πρέπει να γίνεις «ρόμπα» στα κανάλια επί 2- 3 μήνες.

11) Το επάγγελμα του κουτσομπόλη. Παλιά ήταν γυναικείο χόμπι. Τώρα έγινε επικερδέστατο, αλλά για λίγες αρσενικές και θηλυκές «κατίνες» των μεσμεριανάδικων.

12) Το επάγγελμα του πλούσιου. Είναι κλειστό γιατί για να το ασκήσεις πρέπει να μπλεχτείς με όλα σχεδόν τα πραναφερθέντα κλειστά επαγγέλματα. Του πολιτικού, του φοροφυγά, του νταβατζή κλπ.

 

 

Advertisements

~ από gaios στο Ιανουαρίου 23, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: