Μη τους δημόσιους υπαλλήλους τάραττε

 

Αύξηση ωρών εργασίας στο δημόσιο ετοιμάζει ο Ραγκούσης. Μα, άνθρωπέ μου, πόσες πασιέντζες μπορεί να παίξει ένας υπάλληλος; Γίνεται απάνθρωπο, θα χαλάσουν τα μάτια τους.

Μη θυμώνετε, αστειεύομαι. Η εποχή της πασιέντζας παρήλθε ανεπιστρεπτί. Τώρα όλοι ιδροκοπάμε σκάβοντας και φυτεύοντας στο Farmerama.

Kάποιες δημόσιες υπηρεσίες θα δουλεύουν και απογεύματα. Δηλαδή το έργο «εσείς κάνετε ότι δουλεύετε κι εμείς ότι εξυπηρετούμεθα» θα παίζεται και σε… λαϊκή απογευματινή. Δεκτά και εισιτήρια της Εργατικής Εστίας.

Δεν έχω τίποτε με τους δημοσίους υπαλλήλους. Απλώς είναι, στην ατυχία του, τυχεροί που δεν όταν κάνουν μία απεργία ξέρουν ότι όταν την σταματήσουν η καρέκλα τους θα τους περιμένει υπομονετικά.

Αντιθέτως, με ότι συνήθως λέγεται, το κράτος μπορεί να είναι ο χειρότερος επιχειρηματίας αλλά σίγουρα είναι πιο ευαίσθητος εργοδότης.

Κάποτε, όποιοι βρίσκονταν σε κινητοποίηση για τα προβλήματά τους φώναζαν: «Συμπαράσταση λαέ». Από τότε που ανακαλύφθηκε ο «κοινωνικός αυτοματισμός» κάθε επαγγελματική τάξη μισεί όλες τις άλλες.

Από τις πιο σημαντικές κινητοποιήσεις αυτής της περιόδου είναι αυτές των γιατρών και των φαρμακοποιών. Οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι θα απεργήσουν από βδομάδα.

Η είδηση ότι 23.000 φορείς του Δημοσίου θα συγχωνευτούν, δεν χωνεύεται με τίποτε. Κυρίως επειδή δεν περνούσε καν από το μυαλό μας ότι υπάρχουν τόσες δημόσιες υπηρεσίες. Γίνεσαι πτώμα μέχρι να τις μετρήσεις. Σκέψει να πρέπει κιόλας να τις πληρώσεις.

Από όσους σηκώνουν τη μπάρα στα διόδια και δεν πληρώνουν στα λεωφορεία, συμπαραστεκόμαστε σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν και σε όσους το κάνουν υπέρ αυτών που δεν έχουν. Οι άλλοι, οι τσαμπατζήδες είναι για μας ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους φοροφυγάδες. Βάρος στην κοινωνία.

Eίμαστε λαϊκό κόμμα είπε χθες στους βουλευτές του ο Σαμαράς. Η λέξη «λαϊκό», όμως, επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Για παράδειγμα η Άντζελα Δημητρίου τραγουδά λαϊκά τραγούδια.

Οσονούπω αρχίζουν από τη Δυτική Μακεδονία οι έρευνες για υδρογονάνθρακες. Οπότε μην ανησυχείς φίλε αναγνώστη. Μπορεί σήμερα να είμαστε κακομοίρηδες, αλλά μπορεί σύντομα να γίνουμε… εμίρηδες.

 

 
 

~ από gaios στο 4 Φεβρουαρίου, 2011.

Σχολιάστε