Σκουπίδια – Μπουτάρης 3-0

O Μπουτάρης διεμήνυσε ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει καθαρίσει η πόλη από σκουπίδια. Εγώ τον πιστεύω. Τα σκουπίδια όμως το ξέρουν;

Ο δήμαρχος ζήτησε να αποθηκεύσουμε τα ανακυκλώσιμα στο μπαλκόνι. Γκαντεμιά. Αν δεν είχε μπει η άνοιξη, θα μας πρότεινε να καίμε τα υπόλοιπα στο τζάκι.

Όσοι, πάντως, έχουμε κήπο, μπορούμε να κάνουμε έναν οικιακό… ΧΥΤΑ. Ένα τσαπί και ένα φτυάρι χρειάζεται.

Επιτέλους! Η Διαμαντοπούλου έκανε τη μεγάλη τομή. Μετά από εξαντλητικό διάλογο και διαβούλευση με τα φωτεινότερα μυαλά της εκπαίδευσης ανακάλυψε τις… δέσμες.

Το νέο σύστημα χτυπάει τόσο την παραπαιδεία που άρχισα να σκέφτομαι μήπως πρέπει να φρεσκάρω λίγο τη Φυσική και τη Χημεία που σπούδασα και να ανοίξω ένα φροντιστήριο. Είναι η επιχείρηση του μέλλοντος.

Το μόνο κακό είναι το πιθανότερο είναι ο επόμενος υπουργός Παιδείας να κάνει τη δική του μεταρρύθμιση. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο εξατάξιο Γυμνάσιο και τον σύγχρονο διαχωρισμό των γνωστικών αντικειμένων σε… «κλασικό» και «πρακτικό».

Δεν ανησυχώ. Η παιδεία θα πάρει το δρόμο της χάρη στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Αν δουν ότι παίρνει στραβό δρόμο μπορεί να κηρύξουν στα σχολεία τους… εκδρομή διαρκείας.

Όπως θα έχετε καταλάβει, τουλάχιστον οι τακτικοί αναγνώστες, μου αρέσει να πειράζω δασκάλους και καθηγητές γιατί ξέρω ότι πολλοί με διαβάζουν. Ας μη με παρεξηγούν. Φταίει ίσως το γεγονός ότι εγώ δεν έγινα καθηγητής (ας όψεται ο Αρσένης). Είναι η καλύτερη δουλειά, αρκεί να την κάνει κάποιος με όρεξη. Και ξέρω ευτυχώς δεκάδες τέτοιους.

Είχα ακούσει για διάφορα απίστευτα επιδόματα, αλλά το επίδομα άγαμου που έπαιρναν οι άνω των 35 ετών ανύμφευτοι στα Ελληνικά Πετρέλαια ξεπερνά κάθε συνδικαλιστική φαντασία.

Τελικά στα ΕΛΠΕ επιδοτείται και ο γάμος και η αγαμία. Μόνο οι διαζευγμένοι δεν παίρνουν τίποτε. Εξού και το άσμα: «ΟΙ χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ».

Κάποιοι, λένε, έπαιρναν 17,8 μισθούς ετησίως. Δηλαδή εκτός από τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας έπαιρναν οι άγαμοι και κάτι παραπάνω για να πηγαίνουν στις… επαγγελματίες συντρόφους.

Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ακριβώς επίδομα αγαμίας αλλά «γ… άτικα».
 

Advertisements

~ από gaios στο Απρίλιος 2, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: