Το Πάσχα, ο Ιούδας λαο το μνημόνιο

Με την κρίση ούτε που το καταλάβαμε πότε έφθασε το Πάσχα. Και θα μας διέφευγε εντελώς, αν δεν συναντούσαμε καθημερινά ένα σωρό… Πόντιους Πιλάτους.

Λογικό είναι. Στην Ελλάδα έχουμε ανατρέψει ακόμη και τις θρησκευτικές παραδόσεις. Για παράδειγμα ενώ στα χρόνια της Καινής Διαθήκης οι ληστές σταυρώθηκαν δίπλα στον Χριστό, σήμερα σταυρώνονται όλοι οι Έλληνες και οι κλέφτες από κάτω χειροκροτούν.

Για να είμαι ειλικρινής υπάρχει και κάτι που θυμίζει το παρελθόν. Σε όλες τις θρησκευτικού περιεχομένου ταινίες που ‘χω δει, ο Άννας και ο Καϊάφας μοιάζουν λίγο με τον Πάγκαλο (αλλά με μούσι).

Τότε ο Ιούδας έγινε προδότης για 30 αργύρια. Σήμερα θα ζητούσε την Άρτα και τα Γιάννενα και κατά προτίμηση σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που είναι… μπετόν.

Το βέβαιο είναι ότι στη συμφωνία που θα υπέγραφε ο Ιούδας με τους Ρωμαίους, συμβολαιογράφος θα ήταν η σύζυγος του Βουλγαράκη, λόγω προϋπηρεσίας σε… ιερά συμβόλαια.

Κομμουνιστές δεν υπήρχαν εκείνα τα χρόνια. Για να καταλάβετε, οι επαναστάτες της εποχής ήταν θρήσκοι σαν την Λιάνα Καννέλη.

Δεν υπήρχε ούτε ΣΥΡΙΖΑ στην Καινή Διαθήκη και αλλά αν υπήρχε, κορυφαίο της στέλεχος θα ήταν ο Βαραββάς.

Σίγουρα υπήρχε όμως το αντίστοιχο του ΛΑΟΣ. Ο τότε Καρατζαφέρης στηλίτευε τη ρωμαϊκή διοίκηση γιατί επέτρεψε να γεμίσει η Ιερουσαλήμ με Χετταίους, Χαλδαίους και άλλους… λαθρομετανάστες.

Όσο για τα δύο μεγάλα κόμματα, στα βιβλικά χρόνια ήταν ένα ενιαίο μεγάλο κόμμα που είχε παραχωρήσει την οικονομική διαχείριση των Αγίων Τόπων στην τρόικα. Τότε την έλεγαν ρωμαϊκή τριανδρία.

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, οι σύγχρονοι σταυρωτήδες μας πρέπει να είναι μεγάλοι σαδιστές. Καρφώνουν τις ταβανόπροκες πάνω μας αργά και βασανιστικά. Μια η περικοπή μισθών, μια η περικοπή των δώρων, μία η έκτακτη εισφορά.

Κι όσο για την Ανάσταση, όπως καταλάβατε από το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης, δεν θα γίνει την «τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς» αλλά όταν όλοι οι λαοί της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας επαναστατήσουν κατά του κάθε Νέρωνα.

Αμήν

 

 

Advertisements

~ από gaios στο Απρίλιος 16, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: