Αναδρομικά φάσκελα για τους πρώην βουλευτές

Οι πρώην βουλευτές ζητούν επιπλέον αμοιβές αναδρομικά. Δεν θέλω να λαϊκίσω, αλλά αναρωτιέμαι, μήπως μπορούν και οι πολίτες να τους μαυρίσουν αναδρομικά;

Στο ξύλο εννοώ. Διότι, για να είναι όλοι αυτοί «πρώην», το μαύρισμα στην κάλπη έχει ήδη συντελεστεί.

Οι απίστευτοι αυτοί τύποι ζητούν να πάρουν από 250.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή όσα βγάζει ένας κανονικός εργαζόμενος σε όλη του τη ζωή.

Και λέω κανονικά εργαζόμενος, γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί δουλειά η «προσφορά» αυτών των 850 εθνοπατέρων που οδήγησε τη χώρα σε αυτό το μαύρο χάλι.

Πώς να μην σκεφτεί ο πολίτης ότι όλοι αυτοί δεν μπήκαν στην πολιτική για να προσφέρουν, αλλά για να πέσουν στο δημόσιο χρήμα όπως οι ακρίδες στο στάρι.

Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο και από αυτούς τους θρασείς με εκνευρίζουν οι δικαστικοί, οι οποίοι προφανώς ζουν σε κάποια άλλη Ελλάδα, στην οποία δεν υπάρχει οικονομική κρίση. Γι’ αυτό δεν έχουν χάσει ευρώ από τους παχυλούς μισθούς τους.

Αλλά, όλα κι όλα, δεν μπορώ να πω, οι άνθρωποι παράγουν έργο. Παραδικαστικό…

Θα είχε απόλυτο δίκιο ο Πάγκαλος αν εννοούσε τους δικαστές όταν έλεγε… μαζί τα φάγαμε.

Πάντως, οι λειτουργοί της Θέμιδος δεν είναι αχάριστοι. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις για να διερευνήσουν μια υπόθεση απαιτούνται χρόνια, είναι ταχύτατοι στο να κρίνουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Μου έλεγε φίλος δικηγόρος ότι σκέφτεται να πουλήσει τους δεκάδες τόμους εργατικού δικαίου της βιβλιοθήκης του για χαρτόμαζα, γιατί είναι πλέον άχρηστοι. Είναι θέμα χρόνου ακόμη και η σεξουαλική παρενόχληση να θεωρηθεί από τα δικαστήρια… διευθυντικό δικαίωμα.

Βρέθηκε και ένας βουλευτής της ΝΔ, ο Δημήτρης Σταμάτης, που δήλωσε «ότι τα δικαιούνται». Κύριε Σαμαρά, μετά το “Ζάππειο 2” να προχωρήστε για κάτι τέτοιους «νομιμόφρονες» στον… “Καιάδα 2”.

Όταν το Σαββατοκύριακο ο κ. Σταμάτης θα πάει στην Αιτωλοακαρνανία, όπου εκλέγεται, ας εξηγήσει στους ψηφοφόρους του γιατί τα δικαιώματα των βουλευτών είναι ισχυρότερα από αυτά που έχασαν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι.

Προτείνω οι 850 πρώην εθνοπατέρες να πάρουν τα αναδρομικά όταν θα γίνουν ταυτόχρονα όλοι οι πλανήτες… ανάδρομοι.

Advertisements

~ από gaios στο Μαΐου 5, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: