Αποκλειστικό! Ιδού το μνημόνιο ΙΙ

Για να μην έχετε αγωνία για το μνημόνιο 2 και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει, η στήλη αποφάσισε να τα… διαρρεύσει (από το διάρροια). Έχουμε και λέμε:

Θα διατηρηθεί η σχέση 10:1 στο δημόσιο, ολίγον διαφοροποιημένη. Δηλαδή για κάθε έναν που θα παίρνει σύνταξη θα απολύονται άλλοι 10 υπάλληλοι.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές ούτε το 2012, ούτε το 2013, ούτε το 2015. Οι ψυχίατροι έχουν διαγνώσει ότι πάσχει από βαριά… αγοραφοβία.

Όσοι πληρώνουν το ΦΠΑ στην ώρα του, θα τιμώνται με το παράσημο της «λεγεώνας της τιμής». Όσοι δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους, θα βραβεύονται με το παράσημο της «ανοιχτής παλάμης».

Το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων θα ενσωματωθεί στον μισθό… των δικαστικών.

Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα, ακόμη και αυτά που θα κτιστούν στο μέλλον, εκτός από αυτά που κόβουν τη θέα στις βίλες των πολιτικών.

Στην «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων θα περιληφθούν με υπουργική απόφαση τα οικήματα των παιδικών κατασκηνώσεων και τα ιγκλού όσων κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Η εκ περιτροπής απασχόληση επικαιροποιείται και γίνεται «εκ περιτροπής αμοιβή». Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν κανονικά και… ενίοτε θα πληρώνονται.

Στον ιδιωτικό τομέα, η χρήσις μαστιγίου (χωρίς καρότο), φάλαγγας και η σεξουαλική παρενόχληση, εντάσσονται διά νόμου στο διευθυντικό δικαίωμα.

Γα να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, ορίζεται ότι όποιος επιχειρηματίας επανεπενδύσει μέρος των κερδών του στην Ελλάδα και δεν βγάλει το χρήμα στο εξωτερικό, θα παίρνει δώρο 5 απολύσεις χωρίς αποζημίωση.

Ο χρόνος προειδοποίησης της απόλυσης χωρίς αποζημίωση μειώνεται στα 10 λεπτά της ώρας. Και το ποσό που θα ορίζεται αν η αποζημίωση γίνεται άμεσα θα αποπληρώνεται από τον εργοδότη στον απολυόμενο σε 175 μηνιαίες δόσεις.

Οι γιατροί που δεν θα κόβουν αποδείξεις, θα εγχειρίζονται υποχρεωτικά για αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης από πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής.

Τέλος, για να μην κυριαρχήσει ο νόμος «ο θάνατός σου η ζωή μου», ιδρύεται νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση με τίτλο «Σώστε την κατσίκα του γείτονα».

Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. Κι αν γίνει κάποιο «κούρεμα», αυτό θα είναι διακριτικό. Μόνο τη «φράντζα» του χρέους για να μην πέφτει μέσα στα μάτια.

Ανοίγει, επιτέλους, το κλειστό επάγγελμα του ζητιάνου. Θα μπορούμε δηλαδή να επαιτούμε και χωρίς σοβαρή αναπηρία.

Οι καθαριστές παρμπρίζ και οι πωλητές χαρτομάντηλων στα φανάρια θα υποχρεούνται να έχουν κρεμασμένη από τον λαιμό ταμιακή μηχανή.

Γίνεται νέα συγχώνευση σχολείων. Τα δημόσια κτίρια που θα περισσέψουν θα γίνουν αίθουσες για «φρουτάκια».

Τέλος, για να αντέξουν όλα τα παραπάνω οι πολίτες, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα να χορηγούνται δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού.

Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν – για προφανείς λόγους- στο Ζάππειο, και θα το θυμόμαστε ως Ζάππειο 3… το μακρύτερο.
 

Advertisements

~ από gaios στο Μαΐου 15, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: