Ουκ απολύσεις τον δούλο σου δέσποτα.

Σήμερα ο Γιώργος θα ζητήσει από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να «βάλουν πλάτη». Αδικία. Εμάς τους άλλους γιατί πάντα μας ζητά να στήσουμε κ…;

«Η μονιμότητα θα είναι πλέον κατοχυρωμένη μόνο για τους άξιους», λέει ο Ραγκούσης. Θέλετε να πείτε, υπουργέ μου, ότι μέχρι τώρα μονιμοποιούσατε τους ανίκανους; Δεν το πιστεύω.

Και ποιος θα κρίνει ποιος είναι άξιος και με ποια κριτήρια; Εκτός αν έχετε εισάγει κανένα καινούργιο αμερικάνικο σύστημα. Το αξιόμετρο.

Θα μου πείτε υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Το πτυχίο, το μεταπτυχιακό ή το ντοκτορά, η προϋπηρεσία, χαρτί από την κλαδική ή από βουλευτή της περιφερείας σου, ευλίγιστη μέση…

Αν επανακάμψει στην εξουσία η ΝΔ ως «λαϊκή δεξιά» πλέον, σε όλα τα προηγούμενα βιογραφικά στοιχεία θα επανέλθει και το χαρτί από τον παπά της ενορίας.

Παρεμπιπτόντως, άκουσα ότι υπάρχει η σκέψη να κοπεί το μισό του μισθού των κληρικών, το οποίο θα καλύψει ιδίοις πόροις η Εκκλησίας. Μισές δουλειές.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι οι παπάδες θα μετακυλίσουν τη χασούρα στους «πελάτες» τους. Θα αυξήσουν κατακόρυφα την τιμή -δήθεν ότι έχουμε ευχαρίστηση- στα ευχέλαια, τα βαφτίσια, τους γάμους, και τα μνημόσυνα.

Καταργούνται για λόγους οικονομίας μερικοί φορείς που είναι κρίσιμοι για την πορεία της χώρας. Όπως για παράδειγμα το Κέντρο Ελέγχου Κάπρων. Προτείνω, τουλάχιστον, να αντικατασταθεί από το Κέντρο Ελέγχου Κάφρων.

Αμ’ το άλλο. Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ιππασία; Διότι αν κλείσει αυτό, που θα μεταταγούν τόσοι έμμισθοι… γάιδαροι;

Προσπαθώ, τέλος, να αντιληφθώ ποιες αρμοδιότητες έχει το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού. Φαίνεται πως ήταν ιδιαζόντως χρήσιμο σε μία χώρα που… «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Συνέλαβαν 3 καθηγητές φροντιστηρίων να στέλνουν σε μαθητές τους με sms τις λύσεις θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Λόγω κρίσης έχει γίνει πολύ ψσκληρός ο ανταγωνισμός στην παραπαιδεία.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να πάρεις ένα πτυχίο και μετά να το κρύβεις γιατί κανείς εργοδότης δεν θέλει να πληρώνει επίδομα πτυχίου.

 

Advertisements

~ από gaios στο Μαΐου 24, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: