Πολλαπλασιάστηκε η ζητιανιά

Ακόμη κι αυτοί που δεν πήραν ούτε μυρωδιά της αφιχθείσας οικονομικής κρίσης ή της επερχόμενης πρέπει να έχουν προσέξει μια σημαντική διαφορά. Τον πολλαπλασιασμό της επαιτείας στην Θεσσαλονίκη.

Στα φανάρια δεν βλέπεις πλέον μόνο τα μικρά παιδιά με τα χαρτομάντηλα ή τα καθαριστικά παρμπρίζ που έχουν ως σπόνσορα κάποιον ενήλικα εκμεταλλευτή. Τώρα πια τα κατέλαβαν αρτιμελέστατοι και ικανότατοι προς εργασία ενήλικες. Αλλά που θα τη βρουν την εργασία; Δεν ξέρουν την ακριβή διεύθυνση της.

Παρατήρησα επίσης, ότι σε κάθε φανάρι τα πρόσωπα των επαιτών αλλάζουν συχνότατα. Ε, όχι… Ελαστικοποίηση και στην ζητιανιά;

Θέλω να πιστεύω, επίσης, ότι η χαλάρωση της δημοτικής αστυνομίας στο κόψιμο κλήσεων είναι αποτέλεσμα της ευαισθησίας της ηγεσίας της μπροστά στην οικονομική κρίση. Αν είναι έτσι, μπράβο τους.

Μεταξύ μας, όμως, κάποιο ρόλο θα έπαιξε και η γενικευμένη κατακραυγή από τους πολίτες, ίσως και το γεγονός ότι μάλλον πλησιάζουν εκλογές.

Για τις εκλογές δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο νομάρχης μας είπε ότι την ψαλίδα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μπορεί να την ανατρέψει ταχύτατα. Με την ίδια ταχύτητα, φαντάζομαι που γέμισε την Κορώνεια με νερό.

Ο ίδιος ο Παναής δεν έχει λόγους να ανησυχεί. Το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει στο τέλος να υποδείξει κάποιον υποψήφιο που δεν θα τον ψηφίσουν ούτε οι δικοί του υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Οι άλλες παρατάξεις τον χαβά τους. Είτε θα καταγράψουν και πάλι τις δυνάμεις του, είτε θα επιβεβιώσουν την επικυριαρχία της δικής τους ιδεολογικής τάσης απέναντι στις άλλες. Τι νύστα κι αυτή.

Για να κλείσω όπως περίπου άρχισα, τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης ήταν τα προγράμματα ψυχικής στήριξης ανηλίκων (π.χ. «Ψυχαργώ»). Σε τέτοιες περιόδους, βλέπετε, κάνει θραύση ο σύγχρονος Καιάδας.

Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στις μπανανίες σίγουρα.

Advertisements

~ από gaios στο Μαρτίου 7, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: