Άντε βρε «bloggers»… και βουλευτές

 

Tις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν αύριο Τρίτη οι τρεις οι οποίοι μέσω sms ουσιαστικά διοργάνωσαν την κινητοποίηση των πολιτών για την αναδάσωση της Πάρνηθας.

«Είχα στείλει δύο e-mail στον Πρόεδρο -ένα πριν και ένα μετά από τη συγκέντρωση. Δεν περίμενα να μου τηλεφωνούσαν για να παρευρεθώ στη δεξίωση» δήλωσε με σεμνότητα στον Ελεύθερο Τύπο ο Πέτρος Πετράκης.

Το δάσος της Πάρνηθας, αλλά και οι σύντροφοί του της Πεντέλης, του Πηλίου, της Κορίνθου, όπως και οι βετεράνοι της Χαλκιδικής και του Σέιχ Σου, με λιτή δήλωσή τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραστούν στην σεμνή τελετή παρότι λέγεται ότι το κρασί που θα ρεύσει θα είναι καλή χρονιά.

Κι αυτό διότι όλοι γνωρίζουν ότι ουδείς εκ των παρισταμένων, δεν θα κάνει το παραμικρό για να επανέλθουν τα δάση στην προτέρα κατάστασή τους. Αυτό μόνο τα ίδια μπορούν να το πετύχουν αν προηγουμένως δεν τους ρίξουν καμία αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος.

~ από gaios στο 23 Ιουλίου, 2007.

13 Σχόλια to “Άντε βρε «bloggers»… και βουλευτές”

  1. Είναι αλήθεια ότι και πέρισυ ο Πρόεδρος είχε καλέσει *για πρώτη φορά* το πλήρωμα του Βέλους. Έχει αποφασίσει να φέρει καινοτομίες στην δεξίωση. Ας ελπίσουμε ότι δε θα τις φέρνει μόνο εκεί …

  2. Καλά η φυλή των bloggers πρέπει να ετοιμάζεται και για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές!Τι πεντακομματική βουλή;Εξι θα ΄ναι τα κόμματα!!!

    Αγαπητέ, αυτή η ιστορία με κάποιους που εκπροσωπούν τους υπόλοιπους εδώ στα blog είναι κουραστική! Όσοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να μην ξεχνούν πως εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Πίσω από τις «αθώες» παρεμβάσεις στο πολιτικό γίγνεσθαι κρύβονται άλλες σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! Πρώτο σοβαρό κρούσμα βλακείας είναι πως πολλοί εδώ μέσα άρχισαν να παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά!

    Τα σέβη μου!

  3. Kαι δεν ήταν καν μπλογκερς

  4. Επιτήδειοι ήταν και αυτό το αποδεικνύει. Δεν είμαστε και στη δεκαετία του ’50 να τους ταράξουμε στη γιαούρτη.

  5. Συμφωνώ και με τον Ioannisxen και με τον Exiled.
    Εκπροσώπους ΔΕΝ έχουμε μα και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    Γιαουρτάκι που τους χρειάζεται!
    Αμαν πια!

  6. Ε καλά, αυτοί μπορεί να είχαν τις καλύτερες προθέσεις. Εμένα απλώς δεν μας αφορά, η βρυκολακίστικη τάση κάποιων να ενσωματώσουν οτιδήποτε παραμένει ζωντανό.

  7. 🙂
    Μην πας μακριά: κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στη γενιά του Πολυτεχνείου.

  8. Άλλοι πάνω στον Μάη του 68

  9. Χαίρομαι για τα σχόλια σας. Θέλω να σημειώσω ορισμένα πράγματα. Τους τίτλους των εφημερίδων δεν τους επιλέγουμε εμείς αν και επανειλημμένα τουλάχιστον εγώ έχω δηλώσει οτι δεν είμαι blogger. Επιπλέον έχουμε και οι 3 ευχαριστήσει επανειλημμένα όσους συμμετείχαν με τον τρόπο τους στη συγκέντρωση και ιδιαίτερα τους bloggers. Μια ιδέα για δράση δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την συμμετοχή όλων όσων την πιστεύουν και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ευαισθητοποιήθηκαν. Μεγαλύτερο μπράβο θα αξίζει σε όσους θα συμμετάσχουν ενεργά ( ο καθένας από το μετερίζι του και σύμφωνα με τον χρόνο και με τις δυνατότητες του) στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και δεν μείνουν στα λόγια.
    Αντιλαμβάνομαι ότι κρίνετε αποσπασματικά ακούγοντας από εδώ και από εκεί ότι σας πασάρουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Τα ονοματεπώνυμα μας ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή πολύ πριν την συγκέντρωση. Κανείς δεν πίστευε (ΜΜΕ, φορείς, ΜΚΟ) κάποιους που χωρίς ονοματεπώνυμο καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε μια μορφή δράσης και αφύπνισης. Ο κόσμος ήταν καχύποπτος, νόμιζαν ότι κάτι κρυβόταν από πίσω κυρίως πολιτικό κόμμα. Έπρεπε να δώσουμε ονοματεπώνυμο ώστε η προσπάθεια μας να επικοινωνηθει στα ΜΜΕ, έπρεπε να μας πιστέψουν.
    Με νύχια και με δόντια προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από τα φώτα πριν πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση για να επιτευχθεί ο στόχος και το καταφέραμε.Αλήθεια ακουσε κανεις κατι άλλο από το ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πριν την συγκεντρωση; Κάθε δημοσιότητα και κάθε δήλωση μας έχει ένα κοινό παρανομαστή. Την ατομική ευθύνη και το περιβάλλον και όχι πόσο «μάγκες» είμαστε. Τα ΜΜΕ τα χρησιμοποιείς για να περάσεις το μήνυμα αφήνοντας ενίοτε να σε χρησιμοποιήσουν και αυτά.
    Στόχος είναι η σταδιακή ευαισθητοποίηση, η εξάλειψη του ωχαδερφισμού η κινητοποίηση για αυτά που μας ενώνουν ως Έλληνες ως πολίτες. Στόχος είναι η δράση και όχι ο καναπές. Για την πληροφόρηση σας εθελοντικά συμμετέχω όποτε μπορώ σε δασοπυροσβέσεις, δεν πληρώνομαι *φαντάζομαι και εσείς το ίδιο. Σίγουρα δεν πιστεύω ότι έχω κάνει περισσότερα από τους 2 ήρωες πιλότους που έχασαν τη ζωή τους για να μας προστατεύσουν από την ανευθυνότητα και την αδράνεια ορισμένων. Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες πραγματικοί ήρωες στην κοινωνία μας που δεν έφτασαν ποτέ στο Προεδρικό Μέγαρο.. Πρέπει να κοιτάμε την ουσία. Η κίνηση του Προέδρου ήταν συμβολική και αποσκοπούσε στην επιβράβευση την ατομικής πρωτοβουλίας και στο αίσθημα εύθηνης που πρέπει να διέπει τον καθένα μας, στην προσπάθεια για το γενικό καλό. Για την σκέψη μου νιώθω υπερήφανος και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Και εσύ στη θέση μου φίλε που μας σχολιάζεις αρνητικά το ίδιο θα ένιωθες. Μακάρι να είχες κάνει εσύ το πρώτο βήμα σε μια σημαντική ενέργεια και να είχες πάει εσύ στο Προεδρικό Μέγαρο, εγώ θα σε χειροκροτούσα και θα συμμετείχα στην προσπάθεια σου. Αν παρόλα αυτά επιμένουν να βρίζουν όσοι μας βρίζουν νομίζω ότι κάνουν λάθος, είναι δικαίωμα τους όμως. Πριν πει ξανά κάποιος κάτι αρνητικό τον καλώ με κάθε ειλικρίνεια να αναλογισθεί αν αυτό που έγινε, είχε ένα θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το περιβάλλον. Αν πιστευει ότι δεν είχε να προσπαθήσουμε ο καθένας και όλοι μαζί να έχει. Γιατί πρέπει συνεχεία μόνο να γκρινιάζουμε;

    Πέτρος Πετράκης

  10. […] Ενας εκ των τιμηθέντων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας “bloggers” που φέρονται να ξεκίνησαν μέσω διαδικτύου την κινητοποίηση για την αναδάσωση της Πάρνηθας, με τίμησε απαντώντας -και μάλιστα με μακροσκελέστατο κείμενο- στο post που έγραψα με τίτλο “Bloggers αντε βρε… και βουλευτές”. […]

  11. σας βρίσκω απλά γραφικούς και μίζερους. χίλια συγγνώμη, αλλά το όλο θέμα του «δεν θέλουμε εκπροσώπους» κλπ και του αν ο πετράκης είναι μπλόγκερ, ή όχι, είναι τουλάχιστον γελοίο. δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον πετράκη, ούτε κάποιον άλλον μπλόγκερ, αλλά βλέποντας τα σχόλιά σας για τη βράβευσή του από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, διακρίνω την κλασσική, αναχρονιστική και άκρως Ελληνική γκρίνια που μας κρατάει αιώνες πίσω ως χώρα. αντί να χαιρόμαστε που κάποιος απλός άνθρωπος, ενεργόντας ως μονάδα, κατάφερε να κινητοποιήσει ένα τσούρμο άλλους ανθρώπους για ένα σοβαρότατο -ίσως το ΠΛΕΟΝ σοβαρό- πρόβλημα, τον βάζετε απέναντί σας και διαχωρίζετε τη θέση σας από αυτόν και την προσπάθειά του, ισχυριζόμενοι πως δεν σας εκπροσωπεί ως μπλόγκερ! θλιβερό εκ μέρους σας. τουλάχιστον θα μπορούσατε να είχατε βρεί κάτι καλύτερο να του προσάψετε και όχι να το τραβήξετε στα άκρα, κάνοντας και τις απαραίτητες -μα τόσο γελοίες- νύξεις για το πολυτεχνείο… απλά, θλιβεροί… ελληνάρες!!!

  12. 1) Εκπροσωπούμαι από τον εαυτό μου πρωτίστως. Βλέπεις, έχω την περί ευθύνης αίσθηση.
    2) Όταν κάποιος μπαίνει επί τούτου σε μία διαδικασία, καθώς μαρτυράει η εξέλιξη των πραγμάτων, δείχνει ιδιοτέλεια και όχι ευαισθησία.
    3) Το Πολυτεχνείο είναι αντίσταση στην εξουσία και όχι ανταλλαγή τιμών και φιλοφρονήσεων μαζί της. Προφανώς είναι λάθος το παράδειγμα που αναφέρθηκε, αλλά από άλλη οπτική από τη δική σου, στεφΓΚ.
    4) Αν διάβασες την απάντηση του κ. Πετράκη και δεν είδες έναν λόγο πολιτικού, τότε δεν ξέρεις να διαβάζεις. Το ύφος της απάντησής του, αποτελεί δικαίωση της κριτικής μας απέναντί του.

  13. δυστυχώς, το διάβασα το κείμενο του πετράκη, αλλά λόγο πολιτικό δεν διακρίνω για να πω την αλήθεια. αυτά στα οποία μένω από το κείμενο είναι ότι ο πετράκης δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι blogger (το αντικείμενο της διαμάχης εδώ, άλλωστε -είσαι, δεν είσαι blogger- είναι κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον γελοίο), ενώ κάνει και μια νύξη για το ρόλο των media. Εδώ να μου επιτρέψεις, επειδή γνωρίζω το χώρο «από μέσα», να σου θυμίσω ότι πάντα οι άνθρωποι, ακόμα και εσύ, και εγώ, έχουμε ανάγκη από παραδείγματα σπουδαίων πραγμάτων (βλέπε κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων), που ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο απλό (σαν εσένα και εμένα). Σου δίνει ίσως την ελπίδα ότι και εσύ θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο, ότι μετράς κατά κάποιο τρόπο. Και οι εφημερίδες και τα κανάλια το ξέρουν πολύ καλά αυτό το παραμύθι και το πουλάνε. Μόνο που όταν το πουλάνε τους αρέσει να το «στολίζουν». Γι’αυτό και μόνο πιστεύω ότι τα όσα γνώριζα μέχρι τώρα για την κίνηση του πετράκη ήταν απλά ασυνάρτητες πληροφορίες. Αν τώρα ο πετράκης έχει βλέψεις για κάτι διαφορετικό, αν ο πετράκης βγήκε βιτρίνα σε μια συλλογική προσπάθεια κλπ δεν με ενδιαφέρει και πολύ. με γειά του και χαρά του. αυτό που με ενδιαφέρει και που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον κάθε τύπο που μου το παίζει ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον και συγκλονισμένος με τα καμμένα δάση, είναι το πώς μπορεί να περάσει το μήνυμά του στον κόσμο και όχι να κράζει τον οποιονδήποτε επειδή του έκλεψε την ιδέα της κινητοποίησης, ή επειδή έχει επαφές με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. αυτή η μιζέρια θα μας φάει ρε φίλε. αυτό πιστεύω… ακόμα και σε θέματα για το περιβάλλον, μας τρώει η μιζέρια…

Σχολιάστε